afbeelding van een kitten in het menu rechts

Kittens informatie

Een kitten is een jonge kat vanaf de geboorte tot de leeftijd van ongeveer één jaar. Kittens worden geboren na een zangerschap van circa 64 dagen. Bij katten bleek uit onderzoek dat de lengte van de zwangerschap niet afhankelijk is van het ras en de worpgrootte, in tegenstelling tot de drachtlengte bij de teef.

Aanvankelijk besteden kittens het overgrote deel van de dag aan slapen en eten. Tijdens de eerste drie weken ontwikkelen de zintuigen zich erg snel. Kittens ontwikkelen erg snel tijdens hun eerste drie levensmaanden.

Het houden van een kat kost tijd en inspanning. De kat heeft immers aandacht nodig en het is ook uw verantwoordelijkheid om uw kat op te voeden tot een gezond huisdier dat zich goed gedraagt. Nu is opvoeden bij een kat wat lastiger dan bij een hond, maar het zal toch af en toe nodig zijn om bijvoorbeeld ongewenst gedrag af te leren of om te buigen. Doe dit niet door te straffen, maar bied alternatieven aan, negeer ongewenst gedrag of probeer iets te verzinnen waardoor de kat zichzelf niet meer kan belonen met het uitvoeren van het ongewenste gedrag. Onderstaande artikelen kunnen u hierbij helpen. Veel leesplezier!

Katten voer- en drinkbakken

Benodigdheden

Als u eenmaal weet wanneer de nieuwe kitten in huis gaat komen, zult u een aantal voorbereidingen moeten treffen. U doet er verstandig aan een aantal zaken al in huis te halen voordat de kitten in zijn nieuwe huis arriveert...

Deel artikel: